Fördelar med ett kreditkort

Det finns flera fördelar med att äga ett kreditkort. Kortet ger dig frihet och kan verkligen hjälpa dig i nödsituationer, samtidigt som det kan möjliggöra nöjen fastän du ännu inte fått lön.

Beroende på vad ditt kreditkort är kopplat till, så får du nästan alltid bonusar varje gång du köper något med det. Kortet har också väldigt goda återbärings- och reseförsäkringar.

Ett kreditkort är alltså ibland det bästa kortet att ha med sig och använda under resor och semestrar. Till skillnad från ett vanligt bankkort, tar inte ett kreditkort extra avgifter vid betalning med kort utomlands.

Detta kan t.o.m göra att du sparar pengar genom att använda ett kreditkort under din resa.
En annan stor fördel med att äga ett kreditkort är stöldrisken. Visst kan det bli stulet lika enkelt som ett vanligt bankkort, men det som skiljer det åt är att tjuven senare inte kan tömma ditt konto på pengar. Det är ju inte kopplat till något bankkonto.

Det är allmänt känt att kreditkort kostar mer än ett vanligt bankkort. Nuförtiden har vi dock sett att kreditkortets villkor förbättras och kan i många falla mätas sig med bankens standardkort.